Fårfilosofi
Våra Gästrikefår är en gammal svensk lantras som kan både ha horn och vara "kulliga". Färgen varierar i
olika nyanser av vitt, svart, grått &
brunt. Tackor & lamm går ute året
runt. På vintern med fri tillgång till hö & fårstall där en tjock halmbädd håller kylan borta. Under april & maj föds lammen som bara några dagar gamla busar runt med sina kompisar. Herre på täppan är en populär lek som roar både lamm & en & annan lekfull tacka.
Under hela sommaren betar tackor & lamm tillsammans. När hösten kommer flyttar vi ungbaggarna & deras pappa till en egen hage. Här betar de fram till senhösten. För att minimera stressen när det är dags för slakt kör vi själva djuren till ett litet & lokalt slakteri.
Våra betesdjur är värdefulla. De håller landskapet öppet & förser oss med kött & fäll. En stor del av köttet lagar vi till våra gäster, en del säljs direkt till konsument. Fällarna bereds i Småland med alun eller barken tara & säljs här på Klev.

